Over ons

Manuele kinesitherapie x oefentherapie

Bij Campion zijn we evidence based. Dat wil zeggen dat we erg gericht zijn op wetenschappelijke theorieën en we up to date willen blijven over alle laatste technieken. Zo zijn we zeker dat onze patiënten altijd de juiste behandeling krijgen die voor hen werkt.

De wetenschap toont nog steeds aan dat een mix van therapieën heel doeltreffend is. We werken daarom vaak met een combinatie van manuele- en oefentherapie.

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie en richt zich op specifieke manuele oefeningen die oa. pijn verminderen en je houding verbeteren. Door deze therapie te combineren met oefentherapie zijn de resultaten zichtbaar beter.

Kinesitherapie met of zonder toestellen?

We verkiezen het toestelloze alternatief. We zijn letterlijk en figuurlijk hands on. Het is al vaker bewezen dat kinesitherapie met toestellen simpelweg niet goed werkt. Is het eenvoudiger en een pak minder arbeidsintensief? Vast wel, maar wij geloven nu eenmaal in een flinke portie hard werk. Een goed halfuur gerichte manuele therapie waarbij we alle klachten behandelen, is bij Campion niet uitzonderlijk. Zit je zelf met een specifieke klacht en zoek je de gepaste behandeling? Bekijk onze diensten voor meer informatie of maak meteen een afspraak!

Kevin Campion

Osteopaat - Manueel Therapeut - Sport Revalidatie - Dry Needling

Niets zo interessant dan het menselijk lichaam en de revalidatie ervan. Althans voor Kevin Campion, die in 2010 vol passie start aan zijn opleiding tot kinesitherapeut aan de Vrije Universiteit Brussel. Met succes studeert hij in 2015 af als Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

Na zijn studies ging hij meteen aan de slag bij Osteokin-Zemst, waar hij zijn eerste ervaring kon opdoen.

Patiënten ten volle kunnen helpen en begeleiden, dat was een doelstelling. En dat kon nog beter én anders. In 2015 start Kevin daarom nog een extra 6-jarige opleiding Osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO) te Deurne.

Daarnaast volgde hij in 2017 nog een bijscholing Dry Needling aan de Dry Needling Academy te Deurne.

In maart 2018 werd Groepspraktijk Campion geboren. “Het is nog steeds de mooiste job van mijn leven waar ik elke dag met veel passie en overtuiging de best mogelijke behandeling geef aan mijn patiënten.“

Lies Van Itterbeeck

Manueel Therapeute - Sport Kinesitherapeut - Dry Needling

In 2019 studeert Lies af en behaalt haar masterdiploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met afstudeer optie musculoskeletale kine aan de universiteit van Antwerpen.

Voor Lies is het belangrijk om patiënten op een optimale manier te behandelen. Daarom twijfelde ze geen moment en koos voor een postgraduaat in de manuele therapie (IFOMPT aan UA). Aanvullend deed ze ook een cursus kinesiotaping en een opleiding dry needling.

Omdat ze zelf een fervente sportster is, weet ze als geen ander hoe belangrijk het is jezelf goed te laten begeleiden. Niet enkel in het herstelproces van een kwetsuur maar ook in de preventie ervan.

Tanée Sabatier

Medische Pedicure

In 2018 behaalde ik mijn diploma pedicure en door mijn passie voor het vak besliste ik al vrij snel om mij verder te specialiseren in de voetpromblematiek.

U wordt op een professionele en hygiënische manier verder geholpen voor zowel basis als gespecialiseerdere behandelingen en dit voor alle leeftijden. Laat je voeten met liefde behandelen en geniet van je verwenmomentje bij PeDeCura!